søndag 3. februar 2008

Nå har det startet

Av Ninette

Ja, nå har det endelig startet, livet på Andøya......

Vi ankom Risøyhamn tidlig, tidlig lørdag morgen. Vi ble møtt av ti centimeter nysnø, vindstille og den klare luften som bare finnes i Nord-Norge. Andøya kunne knappest vist seg fra en bedre side denne morgenen :-) Dette lovet bra!

Etter hyggelig frokost hos mamma og pappa på Andenes, dro vi for å ta "nyhuset" på Stranda i nærmere øyesyn. Vi hadde ikke rukket å sette nøkkelen i døra, før Gunnar Maan kom syklende forbi. Og han ble vår første besøkende!

Flyttelasset vårt skulle etter planen være lite. Men med to fullastede biler og en stor tilhenger som nærmest slo kul på seg, hadde vi mer enn nok å henge fingrene i. Lørdagen gikk med til bæring, utpakking og montering av møbler, med god hjelp av foreldrene mine, og den samme Gunnar Maan. (Det hører med til historien at Gunnar er over 80 år, men sprek som få. Sofa, fryseskap, kjøleskap og komfyr ble båret inn på "no time".)

Og noen praktiske utfordringer dukket opp underveis. Utslagsvasken var lekk, hyllene i kjøkkeninnredningen måtte monteres på nytt, og sikringene gikk i ett sett. Og det tar nok noen dager før badet er oppe og står. Jeg har allerede begynt å fundere på om ikke et nybygg i andre enden av tomten er tingen :-)

Søndag formiddag kjørte vi til Risøyham for å sende flyttehengeren med Hurtigruten til Trondheim. Da fikk jeg testet ut jobbveien, fire - fem mil på nærmest rett vei. Konklusjonen er at vinterføre på Andøya er noe helt annet enn vinterføre i Trondheim. Her ligger det snøfonner i veien, bare så dere vet det.

I morgen tidlig begynner alvoret, da skal jeg kjøre disse milene alene i mørket. Jeg satser på værmeldingen på yr.no, det er det meldt sol og laber bris, i motsetning til Storm som melder regn og kuling.

Ingen kommentarer: