onsdag 23. juli 2008

Herlig Helg på Hennes

Av Ninette (23. juli 2008)

Sist helg tilbragte vi på Hennes i Hadsel, sammen med gode venner fra Trondheim, i sol og finvær, og med kajakkpadling og fjellturer.

På bildet over ser du Emma, 10 år, på vei fra Tyttebærneset til Hennes

På Hennes ligger mulighetene svært godt til rette for et aktivt uteliv, med sjø og fjell innenfor en radius på 250 meter, samtidig som det ligger litt i skjul for nordavind og tåke.

Lørdag formiddag dro vi ut for å padle. Sissel, Erik og Emma er alle nybegynnere, men så utrolig dyktige! Og etter litt trening på grunt vann var de klar for en ordentlig tur. Første stopp var Kaljorda. Der gjorde vi som andre "båtfolk", vi gikk i land og kjøpte is :-) Vi fortsatte padlingen til Tyttebærneset i Lonkanfjorden. Der vi gjorde strandhugg før vi igjen satte nesen mot Hennes.

Lørdag kveld stod fjellet over Hennes for tur. Foten av fjellet ligger et par hundre meter fra huset vårt, så det lå i kortene at vi måtte på en liten ekspedisjon. Og for en fantastisk tur, og for utsikt vi hadde - inn i Lonkanfjorden, Raftsundet, Lofoten og Hadseløya!

Søndag formiddag var det "på han" igjen. Sissel og jeg hadde behov for å utforske fjellet videre, og satte avsted innover Hennesheia. Her så vi fort at dette er et området med fantastiske turmuligheter, sommer som vinter.

Og mens damene var på tur, drev herrene og Emma med nettverksbygging i bygda :-)

Vi har funnet vårt ferieparadis her oppe i Nord. Og ekstra hyggelig er det når man har så fine turvenner som oss :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei. Har oppdatert meg litt på bloggen din. Må bare si igjen...så utrolig vakkert det er der! Flotte bilder! Håper dere får en fin høst, så dere får muligheten til å drive mye med padling, turer etc. Vi reiser til Kreta 30/9 for ei uke, er dere fremdeles der da? Ha det godt! Hilsen Liv.